headerkrible
foot

Kære Krible Krable-fan

Vi er stolte af at kunne præsentere vinderne af årets Mikroforskerkonkurrence:

ET STORT TILLYKKE til alle de nysgerrige mikroforskere.
Vores dygtige og håndplukkede jury har udvalgt ikke mindre end 5 rapporter i kategorien: 0.-1. klasser og tre rapporter i kategorien 2.-3. klasse.

Vinderne er i 0.-1. klasse er:
1. pladsen går til Børnehaveklasse C på Langelinieskolen, København
Med følgende kommentarer fra juryen: "Et fuldstændigt flot gennemført og eksemplarisk projekt, med stort fokus på elevernes motivation og egen lyst til undring. Elevstyring og elevinddragelse har været omdrejningspunktet, ligesom den naturvidenskabelige arbejdsmetode er blevet introduceret på en meget fin og forståelig måde.
Stort tillykke - jeg håber, I har lyst til at præsentere jeres måde at arbejde på for andre lærere, fx på Big Bang konferencen i 2023.
2. pladsen går til 1. klasse på Nørre Aaby Skole, Nørre Aabyog
og på en delt 3. plads finder vi 0.A, 0.B og 0.C på Solvangskolen, Farum

Vinderne i 2.-3. klasse er:
1. pladsen går til 3. klasse på Astrup-Sønderskov Friskole, Hjørring
Med følgende kommentarer fra juryen: Super eksemplarisk mikroforskerprojekt! Det kan tjene som inspiration for andre, på alle klassetrin. God idé at starte ud med, hvad en forsker er og laver. Fint, efter en indledende åben undringer og mange spørgsmål, at fokusere på græshopper og tilhørende spørgsmål. I har været rigtig godt og flot igennem de forskellige trin i mikroforskermetoden. Hvor er det sejt, at I både har undersøgt selv, spurgt eksperter og har været i radioen. I har lavet nogle virkelig flotte og veltilrettelagte undersøgelser med kasser med vinduer i, opmålinger og i det hele taget meget grundigt undersøgende forskerarbejde. Flot og struktureret arbejde, I har lavet og formidlet. En velfortjent 1. plads i mikroforskerkonkurrrencen
2. pladsen går til 3.a på Nymarkskolen, Slagelse
3. pladsen går til 3. klasse på Vestermose Natur- og Idrætsfriskole, Slagelse

Der skal lyde et kæmpe tillykke her fra. De indsendte rapporter kan alle ses på Krible Krables hjemmeside
Klik ind og tag et kik; der er masser af inspiration at hente til egne Mikroforskerforløb.

Glæd dig ...

- til temaet 2022: "Liv og død i Krible Krable-universet".
Det kommer til at handle om kredsløb og fødekæder formidlet gennem en fantastisk myldrerplakat og 8 spændende historier, der lægger op til dialogisk læsning.
Bland andet kan I komme tæt på snyltehvepsen, der påvirker mariehønen til at blive en zombie, og ådselbillen, der lever af døde dyr.
Hold dig orienteret via vores nyhedsbrev og kriblekrable.dk, hvor vi melder ud i løbet af foråret 2022, så snart det er muligt at bestille de fysiske materialer.

Glædelig jul til alle og på genskriv i 2022
- Lad det Krible og Krable

Med venlig hilsen
Krible & Krable
Kari Hald
Projektleder og naturvejleder

Lenette Schunck
Projektmedarbejder og naturvejleder